Veiligheidstipje

Vanuit de Ambulancediensten wordt geadviseerd om de internationaal erkende afkorting ICE te gebruiken in uw contactenlijst te zetten om aan te geven wie gebeld moet worden in geval van nood.

De medewerkers van ambulance diensten maken steeds vaker mee dat de patiënt wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat de hele GSM moeten worden doorgespit om het telefoonnummer te vinden van de ouder/partner. Er is echter een slimme oplossing: de zogenaamde ICE code.

Het zou goed zijn als iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam “ICE” (= In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood.
“ICE” IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.

Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz… Steeds wie ze moeten contacteren. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,… Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

6 Replies to “Veiligheidstipje”

  1. Ik weet het niet hoor… vroeger, toen mensen nog niet standaard met een mobieltje rondliepen, was het toch ook geen probleem? Gezien het niveau van de gemiddelde agent denk ik dat ze dan je ICE nummer zoeken en direct wel effe bellen. Leuk als je moeder in de display “Ollie” zit staan en dan een wildvreemde agent aan de lijn krijgt om te vertellen dat “Ollie” gerenamed kan worden naar “Gehaktbal” of erger.. Nee, ze kijken maar netjes in mijn portemonnaie, dan weten ze wie ik ben en kunnen ze zo wel aan de juiste contact informatie komen. Een paar minuten/uren tussentijd maakt dat men ook serieus met de boodschap bezig is.. Daarnaast: ik heb liever dat hulpverleners zich om mij bekommeren dan op zoek gaan naar ICE nummers. Kwestie van prioriteiten stellen.. en waar dat kan, doe ik dat liever voor ze..

  2. nou, ik had zelf ook wel een vraag… moet je bij een ICE nummer een relatie zetten (bijv ICE1 – Wife) Maar net als van de zomer dat ik toch een paar honderd km in mijn eentje heb weggefietst in de ardennen, dan heb ik dus geen portemonnee of iets dergelijks bij me. Wel natuurlijk wat contant geld, mijn mobiel en een visitekaartje, maar daar staan dus alleen mijn nummers op. Niet die van mijn ICE-vangnetje…) Er zit dus wel wat in en ik neem aan dat ze wel eerst naar een portemonnee zoeken…

  3. Ehe, ik heb dus daarom altijd mijn rugzakje bij me… Daarin zit mijn rijbewijs (je moet je immers kunnen legitimeren) en visitekaartjes. Volgens mij is het inherent onnuttig om nog meer bij dat ICE nummer te zetten, want in Swaziland zullen ze: A: nooit van ICE gehoord hebben B: niet weten wat wife is C: je mobiel verkopen 🙂

  4. Ha, maar een rijbewijs is geen geldig legitimatiebweijs, dus daar heb je niks aan. Uiteraard wordt het in Nederland wel weer gedoogd. En of het zinnig is, dat vraag ik me af, het lijkt me inderdaad beter dat de 112-ers zich eerst met mij als slachtoffer bezig houden, de rest komt later wel. Swaziland? daar ligt geen sneeuw, volstrekt oninteressant dus.

Comments are closed.