Veel skiongelukken tijdens krokusvakantie

Bron: NU.nl

De verzekeraarshulpdienst (VHD) heeft tijdens de krokusvakantie 36 procent meer meldingen van skiongelukken binnengekregen dan in dezelfde periode vorig jaar.

De meeste wintersportmeldingen kwamen uit Oostenrijk (61,5 procent), Zwitserland (14,4 procent) en Frankrijk (8,6 procent). Dat heeft de VHD maandag bekendgemaakt.

De hulporganisatie repatrieerde 25 procent meer gewonde skiërs met gipsvluchten, ligtaxi's en ambulances dan in de krokusvakantie van 2006.

Knieletsel, hand-, arm- en schouderbreuken en hersenschuddingen kwamen veelvuldig voor. Volgens de VHD is de toename in het aantal meldingen te wijten aan de slechte kwaliteit sneeuw op de pistes.

Vermoeidheid

De derde en vierde dag van de vakantie zijn het gevaarlijkst.

"Mensen zijn vaak na drie dagen skiën erg moe. Door het opbouwen van deze zware belasting van het lichaam, verliezen mensen vaak de controle", aldus een woordvoerder van de VHD.

De organisatie wil geen concrete cijfers geven over ongelukken op de skipistes.

One Reply to “Veel skiongelukken tijdens krokusvakantie”

  1. Hier de krokus vakantie overleefd. Iedereen op kantoor heeft zich prima aan de regels gehouden en zijn niet gestopt midden op de vloer en liepen netjes langs de muren van het kantoor. Enige probleem was dat ik een rolkist met projectiescherm (4*3 meter) op mijn tenen liet stuiteren, maar 1 keer goed hard jubelen en de ergste pijn was over. Geen blijvend letsel.

Comments are closed.