26 sept: Snowsafety pieperfest

Een nieuw sneeuwseizoen dient zich aan! Het Snow Safety Center heeft daarom de nieuwe data voor lezingen en cursussen online staan: www.snowsafety.nl

Pieperfest ’10

Het Pieperfest was afgelopen twee jaar een groot succes! Ruim 160 fanatiekelingen meldden zich tot nu toe op het Scheveningse en Wijkse strand.

Op 26 september vindt het Pieperfest 3.0 plaats bij Aloha in Wijk aan Zee. Snow Safety Center haalt weer alles uit de kast om alle deelnemrs de mogelijkheid te geven om na een lange hete zomer, hun skills en kennis weer op te halen. Snow Safety Center heeft de oefenstations, diverse zoekscenarios, de nieuwste test piepers, de mogelijkheid om firmware van diverse merken gratis te laten upgraden, kortom, een volle dag gericht op dat ding dat we liefst nooit willen gebruiken.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Lezing 1

Iets over de geschiedenis en het hoe en waarom van piepers. Hoe werken ze? Hoe zit het met veldlijnen? Wat voor piepers zijn er op de markt? Wat zijn de verschillen voor de gebruiker en hoe werken de verschillende types? We behandelen kort een handige zoekmethode, maar dat is meer iets voor de middagsessie op het strand natuurlijk!

Voor iedereen die alles nog eens op een rijtje wil hebben en voor mensen die nog niet zoveel over piepers weten.

Lezing 2

Alles over de werking van piepers. Hoe zit het nou echt met maxima en minima? Hoe werken de nieuwe 3 antenne piepers? Het zoeken naar meerdere slachtoffers. Werken de ‘blokkeerfuncties’? Wat is het probleem? Wat zijn de voordelen van 3 antenne piepers? Wat zijn eventueel de problemen met oude piepers?

Voor fijnproevers, zoals mensen die al een cursus bij het Snow Safety Center hebben gevolgd. Voor mensen die al het één en ander over piepers weten en weer helemaal ‘up to  date’ willen zijn. Is in principe prima te volgen na het bijwonen van lezing 1.

Praktijk

Trainen, trainen en nog eens trainen! Je eerste keer oefenen, single burial search, multi burial search tot drie slachtoffers, met je eigen pieper, met een testpieper, met markeren, met de 3kreis methode. Alles is deze dag mogelijk om je zoekskills te verbeteren. Bij voldoende interesse sluiten we de dag af met een officieus Nederlands Kampioenschap Lawinepieper Zoeken… het nu al legendarische NKLPZ!

Aanmelden doe je op de site van het Snow Safety Center.