Snowsafety cursus -praktijk

Woensdag geht’s los! Of eigenlijk, woensdag gaan we leren waar het los zal gaan, en wat te doen als het losgekomen is.

Woensdag start ons praktijkgedeelte voor de Lawinekunde basiscursus van snowsafety center. Ollie the Beagle, Kamikaze Tommy, Ribo, Marcel de witte Bosmol en Snowjunk gaan naar DaVos. Eigenlijk naar Klosters, maar dat klinkt iets minder bekend. Denk ik.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Ik heb nieuwe shirts gekocht en mijn snowboards al te voorschiijn gehaald, bindingen en schoenen teruggevonden en de helm gepoetst. Ribo heeft een setje stoere planken gescoord en Marcel en Ollie hebben al druk geoefend met de piepers (verstoppertje spelen in de boerderij van fam Brunner).

MeteoMorris heeft het al een paar dagen over het 9e powderalert. Grote kans dat het losgaat, maar niets is nog zeker.

To be continued…

17 Replies to “Snowsafety cursus -praktijk”

 1. Volledige stoke hier… ‘t is toch wat als je op de zaak het al hebt over sneeuwval, skiboxen en het nieuwe setje Line Prophets van Ribo.. En dan lees je ook nog eens over het 9e poederalert en de amerikaanse voorspelling van “Magic Tuesday” en opeens ben je alleen nog maar bezig met skis, winterbanden en planning.. ULTRASTOKE!

 2. En het mooie is… ik begreep van onze multimedia godheid Snowjunk dat er internet is in het hotel in Klosters. En zo kunnen ook de thuisblijvertjes meegenieten!

 3. Vrijdag even met de minimannen naar Landgraaf geweest … hun (kids) MM T-shirts trokken wel aandacht … (staat MM opeens voor minimannen ??). Winterbandjes zijn geplaatst en de IPod is geinstalleerd … let’s rock

 4. ha! lol.. minimannen! goed idee! (hmm.. ipod aansluiting! goed idee, even aan de lader hangen en bijtanken!)

 5. Damn, ik heb geen ipod aansluiting in mijn auto… iemand nog ouderwetse CD’s? 😉

 6. ollie, jouw corollie kan toch wel mp3 cd’s afspelen? zin in een paar live u2 concerten? of euh.. bitch-ass donkere-jongens-uit-arme-buurten hipperdiehop?

 7. Euhm.. nee… in mijn Avensis kon dat wel, maar een Corollie is dat toch een stapje minder… 😉

 8. Heb volgens mij nog zoiets liggen van Kensington … ja zelfs in een Cayenne heb je geen aansluiting voor een iPod (voor de prijs koop je er 5). Ik gooi ‘m wel in de auto.

 9. Euh, moet ik dan ook nog een iPod kopen? 😉 Misschien haal ik last minute nog wel een Tomtom.. daar schijnt ook het een en ander in te zitten…

 10. kun je die dan aansluiten op je autoradio, of komen je mp3’s dan uit het eitje aan de voorruit????

 11. euh.. een iPod is inderdaad wel handig…. de mijne gaat iig wel mee. die kan op de heenreis wel met je meerijden hoor… (je zit dan wel aan mijn muzieksmaak vast, dus geen garantie voor goede muziek.)

 12. Ik heb ook nog de algemene collectie “pleurisherrie 1 t/m 8” in de auto liggen… 🙂

 13. Mooi is dat! Gelukkig weet mijn vriendje bosmol wel takkeherrie te waarderen… PS: ik heb kaarten van Davos Èn Laax… yihaaa! 🙂

 14. ach ja, muzieksmaak … een vaag begrip. gelukkig kan er veel op een iPod, dus voor elke stemming en snelheid een deuntje. Van Oleta Adams (in file situaties) tot Alpnsepp (jetzt geht’s los) of Megadeth (shit ben ik al zo oud??). Een vibe detector zou een goede zijn om het dilemma van “wat zou ik nu eens opzetten” te vereenvoudigen.

Comments are closed.