Sneeuwzekere gebieden

Mooie verhalen lezen we her-en-der over sneeuwzekerheid. Alle gebieden lijken wel sneeuwzeker. Onzin! Er zijn diverse natuurlijke factoren die een grote rol spelen. De belangrijkste zekerheid is de hoogte waarop het dorp ligt en de hoogte waarop het skigebied ligt. Het is niet voor niets dat Alpenreus een selectiemogelijkheid op hoogte biedt.
In het seizoen 2002 lag er op veel plaatsen onvoldoende sneeuw. Zelfs op plaatsen waar het al jaren in overvloed viel. Voor ons een reden om informatie te vergaren omtrent sneeuwval en sneeuwzekerheid. De ANWB gaf in haar SKI-magzine eens een overzicht waaruit we de ‘winnaars’ hebben overgenomen. Opvallend is de afwezigheid van het skigebied met het hoogste punt in de Europese Alpen: Zermatt.

De Sneeuwzekere gebieden volgens Ski: Breuil Cervinia, Hochgurgl, Kuhtai, La Plagne, Lech, Les Arcs, Les Menuires Obergurgl, Saas-Fee, Schrocken / Warth, Stuben, Tignes, Val Thorens, Zurs

Overzicht sneeuwval per winterseizoen Bijgaande kaartje geeft de statistieken zoals deze tien jaar geleden zijn samengesteld.

Speciaal voor Alpenreus legt Meteo consult hier uit wat er voor sneeuwval nodig is en wanneer je het kan verwachten.

Bron: Alpenreus.nl