Sneeuw update

Tot en met komend weekend geen verse sneeuw in de Alpen. Een hogedrukgebied zorgt voor zonnige en warme dagen en heldere en relatief koude nachten. Het nulgradenniveau ligt rond de 2500 meter. Denk aan je zonnebrand!! Omdat de zon alweer hoger staat en krachtiger is dan in januari zal het een speurtocht worden om verse poedersneeuw te vinden. Slechts noordhellingen bieden voldoende schaduw om de sneeuw van de afgelopen week boven de 1700 meter vers te houden. Als je niet van keiharde pistes houdt, maar wel de hele dag van de sneeuw wilt genieten, dan is het raadzaam de dag te beginnen op pistes op de zuid-oost hellingen en langzaam via zuid, naar west en later op de dag naar noordpistes op zoek te gaan. Zo vermijd je de ijzige ochtendpistes en pappistes van de middag. Vanaf zondag zou er een sterke noord(west)stroming kunnen ontstaan. Dit zou dan de aankondiging kunnen zijn voor een aantal dagen turbulent weer met mogelijk weer flinke sneeuwval in de Alpen. Zit je de komende week in de Alpen en ga je off-piste, dan is het risico op droge lawines nog steeds aanwezig boven de 2200 meter op noordhellingen en 2600 meter op de overige hellingen. In de middag neemt het risico op natte sneeuwlawines toe. Houd hier rekening mee als je off-piste gaat en stem je routes hier op af!!

De afgelopen 9 dagen brachten wij in de Alpen door. In die periode passeerden 4 fronten, welke sneeuw brachten in de west-, zuid- en noordalpen. In 10 dagen tijd hebben we bijna 4000 kilometer afgelegd, zodat we ieder front optimaal hebben benut. Via Wallis, de Haute Savoie, de Aoste Vallei, de Piemonte, Uri en Tessin trokken we iedere dag verse sporen in de Alpen. Spraken we drie verschillende talen, aten en dronken we iedere dag nieuwe lokale specialiteiten en speurden we met onze laptop in de hand iedere dag de weerkaarten af naar de grootste hoeveelheden verse sneeuw. Foto's hiervan volgen nog. Maar de jacht op verse sneeuw was wederom geslaagd.

Gemiddeld ligt er op 2000 meter tussen de 120 en 200 cm. Wat een lang naseizoen garandeert. Heb je de komende weken nog tijd in je agenda dan wordt dit het moment van het seizoen. Maart en April zullen zeker nog 2 tot 3 fronten met flinke sneeuw gaan brengen. Time je goed, dan zou je nog een onvergetelijke paar dagen kunnen scoren de komende weken. Verse sneeuw houd je op de hoogte zodat je je trip optimaal kunt plannen.

8 Replies to “Sneeuw update”

  1. heb je niets te doen ofzo? Twee (2) minuten tussen post en commentaar. Euh.. ga je dit weekend al weer weg??

  2. Nee, wie reageert er binnen 1 minuut? 🙂 Ik had toevallig even een koffiepauze! En nee, ik ga pas volgende week donderdag weg..

  3. euh.. hey, ik heb hier ook net een theetje gekregen.. (toch handig die notifiers in je mail..)

  4. Beter als er wat sneeuw valt. Anders moet ik komende week de hele week in de kroeg doorbrengen.

  5. Gast, waar zit jij komende week? Ik zit in Ischgl… zit jij weer ergens te lellebellen in Frankrijk met je vin chauds? 🙂

  6. Ik ga natuurlijk naar Valtho, de student uithangen met de boyz. Matching outfits, elkander aanspreken met Van Eikelensteijn en Von Lullevaar, een biertje kopen en dergelijke. Dolle boel.

Comments are closed.