Site nieuws

internet exploder

*Oeps* Pas tijdens een schaars vrij momentje op het werk even naar deze site gekeken. Nouja, even de moeite genomen om met Internet Explorer te kijken. En daar werd ik niet vrolijk van.

Design update

Misschien is het opgevallen, maar na de update van het CMS eerder dit jaar van Pivot naar PivotX, is nu ook het design (weer) ge-update. Helemaal zijn we er nog niet, maar het begint steeds meer ergens op te lijken. Rechts zijn nu ook al 3 smoelenboek pagina’s toegevoegd, deze drie smoelwerken dekken natuurlijk niet de lading, iedereen die naar eigen zinnen een lijstje maakt en deze met foto opstuurt, mag er bij.

Internet Explorer?

Het was me nog niet opgevallen eerder omdat ik op mijn lieve Macje alleen Firefox en Safari tot mijn beschikking heb, maar ik vreesde het ergste. Terecht. Microsoft Internet Explorer maakt er namelijk een zooitje van. Rare interpretatie van CSS, transparantie van de PNG’s verprutsen etc etc. Gelukkig kijkt slechts 44,99% van de bezoekers de door de roze zonnebril (censuur zo u wilt) van ome Bill. Heel veel kan ik er eerlijk gezegd niet mee zitten. Ik heb daar drie redenen voor:

1.) Browsers als Firefox, Safari of zelfs Google’s Chrome houden zich veel strikter aan de regels van het W3C en aangezien dat dé organisatie is op het gebied van Internetstandaarden.

2.) De meerderheid van onze bezoekers gebruiken al Firefox

3.) Ome Bill maakt geen browsers meer voor het Apple platform, dus al zou ik willen, dan zou ik eerst aan de PC moeten en laat ik daar nu net geen zin in hebben om daar fondsen voor vrij te maken.

4.) Oja, de eeuwige bonus-reden. Tijd. Simpel. Er zit al best heel veel tijd in de site en met nog meer tijd er in wordt of mijn baas boos, of mijn mrs.Snowjunk….

Browsergebruik volgens Googles Analytics

Browser Percentages
1. FireFox 50,82%
2. Internet Explorer 44,99%
3. Safari 2,56%
4. Chrome 0,70%

5.

Opera 0,70%
6. Camino 0,23%


Overigens maakt 20,51% gebruik van Apple en euh.. ja.. dat ben ik dus denk ik.. Enige troost en verdediging voor dit cijfer, op de zaak hou ik de site ook nauwlettend in de gaten en daar gebruik ik wel een Windows machine (wel firefox net als thuis).

.. Trouwens, hoe komen jullie aan die hippe avatars??

En waarschijnlijk was dit ook al wel een keer opgevallen.. Ollie en Snowjunk hebben van die hippe avatars bij hun berichten.

“Huh? Avatars? Nee dank je, ik heb net gegeten….”

Ja joh, die plaatjes… En ook hier kan en mag iedereen meedoen. PivotX maakt gebruik van het Gravatar systeem. Bij Gravatar kun je je gratis aanmelden en een plaatje uploaden. Als je daarna hetzelfde emailadres invult bij de reacties op de MM site (ik zou wel altijd het vinkje aanzetten wat zegt dat je adres verborgen blijft vanwege spam), dan staat je avatar er meteen bij….

10 Replies to “Site nieuws”

  1. Psst.. ik kan je vertellen dat FF 2.0.5 ook een tranentrekkend effect op de website heeft. En TRAAAAAAAAGGG.. maar ja, ambtenaren bak, dus altijd traag! 🙂

  2. hmm.. weer een lekker iets waar je me mee hebt opgezadeld. Durf niet te zeggen wel stuk CSS er nu fout gaat.. Mijn advies? Upgraden naar 3.x…..

  3. Ik zal het doorgeven aan de systeembeheerders daar, maar aangezien ik niet eens een flash plugin op die PC kan installeren, zal het wel weer eens kunnen tegenvallen..

  4. ik zou zeggen, installeer het sneeuw-virus eens in die jampotdragende nerdige systeembeheerder in de diepste kelder van dat overheidsgebouw eens….

Comments are closed.