Report: Get your kicks at Kicking Horse

3 dagen kicking horse, na een paar schitterende paar dagen in Banff, leek het alleen maar tegen te kunnen vallen.
Niets was minder waar! Wat op de trailmap leek op een paar saaie afdalingen parallel aan elkaar en 2 kammen (ridges) bleek een schitterend speeltuin waar iedereen zijn hart kon ophalen.

De eerste dag begonnen we voorzichtig, rustig aan kijken wat er allemaal te doen was. Boven, tussen de kammen bevond zich een terrain park, waarmee ze dus bedoelen dat de piste het hele terrein beslaat, inclusief boompjes en bobbels. Je kan er je eigen weg gewoon zoeken. Zodoende dook iedereen daar links of rechts het bos in. Leuk was ook dat het terrein niet te steil was, waardoor iedereen lekker mee kon doen en zelf zijn eigen weg (meer of minder bomen) kon kiezen. Opvallend was ook hoe rustig het overal was, lege pistes zijn hier in Canada blijkbaar heel normaal.

De zwarte pistes bleken wederom steil te zijn, vol met moguls. Maar het geheim van Kicking Horse ontdekten we pas de tweede dag, toen we eens gingen kijken op de Redemption Ridge. Steil, smal en vol met rotsen. Een instap van 2 meter verticaal is heel normaal. Maar wederom voor iedereen was er wat (als je van zwarte pistes houdt) en waar wij als platlanders toch even over het randje stonden te kijken, knalde de gemiddelde Canadees (inclusief baard en een setje vette skis) gewoon full speed naar beneden. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kom je ook amper meer ergens anders dan op de Redemption Ridge of de CPR ridge. Een zwarte piste in Oostenrijk is dan opeens maar een tam, vlak stukkie geworden. En als je een van die pistes hebt overleefd heb nog een schitterend dal waar je heerlijk door het terrein kan uitskieen. Wat wil een mens nog meer? POEDER!

En dat kregen we, op de derde dag bleek er een lekker laagje sneeuw van zo'n 20 – 30 cm te zijn gevallen. Dat maakt het leven in het terrain park een stuk leuker. Ook de blauwe pistes (door het bos) werden opeens een stuk spectaculairder en de ridges waren helemaal spannend geworden. En overal zag je malloten joelend door de poeder knallen, op de meeste steile en rotsrijke stukken. Langzaam maar zeker haakte de een na de ander af, pijnlijke knieen, rug of gewoon verzuurde benen. Maar na drie dagen heb je misschien veel van KHMR gezien, maar is er nog steeds veel te doen. Echt een plaats om nog eens terug te komen.

Golden zelf bestaat uit een "strip" langs de TransCan vol met motels en fastfood restaurant en een verzameling huizen waar je de meest noodzakelijke dingen kan vinden. Als je goed zoekt vind je zelfs wel twee goede restaurants (Eleven22 en Kicking Horse Grill) maar verwacht er voor de rest weinig van. Aanrader is wel 180, een outdoorshop in het dorp waar ze goed materiaal verkopen en verhuren en waar, bij aankoop van een paar nieuwe skiboots er standaard de hulp van een bootfitter bij in zit. Resultaat is wel dat je de eerste dag helse pijnen moet lijden voor je skiboots hebt die als gegoten zitten, maar voor een veel-skier zoals ik is dat een kleine investering.

4 Replies to “Report: Get your kicks at Kicking Horse”

  1. hmmm.. sounds good! en golden is idd geen mooie stad, khmr is daarentegen wel weer grappig. Heel het resort is maar een paar jaar oud. Die ridges klinken good!

  2. PS: cat skiing is off… de sneeuwcondities zijn vanwege de warmte niet optimaal (zware sneeuw) en er zou nu een laagje ijs op komen (= bruchhars) en dat was geen aanrader volgens de gids. Dus de cat blijft binnen en wij blijven beneden. … Misschien in Whistler nog een kans?

  3. Nou, we hebben net een double black diamond gedaan (Expo) en dat leverde eigenlijk 3 afgebrande skiers op en 1 afgebrande snowboarder. Een van de afgebrande skiers loopt trouwens sindsdien met een blauw oog rond (blok ijs weggekopt toen hij naar beneden gleed). Volgens mij staat vanavond de activiteit “helmen passen/kopen” op het programma.

Comments are closed.