Pisteregels….

In 1967 zijn de volgende officiële gedragsregels opgesteld. Doel is om ongelukken op de piste te voorkomen. Het zijn niet alleen regels voor de vakantiegangers, ze zijn voor alle betrokkenen van de wintersport. Deze regels zijn niet wettelijk maar kunnen wel tot stafvervolging leiden. De regels gelden voor iedereen in alle Alpen landen.

Pisteregels:

Regel 1: HOUD REKENING MET ANDEREN

* Een skiër/snowboarder moet zich altijd zo gedragen dat hij anderen niet in gevaar brengt of schade toebrengt.

Regel 2: BEHEERS UW SNELHEID EN HET SKIEN/SNOWBOARDEN

* Een skiër/snowboarder moet gecontroleerd skiën. Met moet zijn snelheid aanpassen naar zijn vaardigheden en naar de conditie van de piste waarop men skiet, sneeuw en weer omstandigheden en de drukte op de piste.

Regel 3: KIES EEN VEILIG SPOOR

* Een skiër/snowboarder die van achter komt moet zijn spoor zo kiezen dat men niet skiërs/snowboarders in gevaar brengt die voor hem skiën.

Regel 4: VOORZICHTIG INHALEN

* Inhalen mag aan alle kanten, mits op zodanige afstand, dat de ingehaalde in geen van zijn bewegingen wordt belemmerd.

Regel 5: KIJK UIT BIJ OVERSTEKEN EN INVOEGEN

* Elke skiër/snowboarder die zich (weer) op de piste wil begeven of een piste wil kruisen, moet zich bewust zijn, dat hij daarbij niet anderen of zichzelf in gevaar brengt. Dit geldt ook na iedere stop.

Regel 6: NAUWE PASSAGES VRIJHOUDEN

* Een skiër/snowboarder mag niet zonder noodzaak op nauwe of onoverzichtelijke gedeelten van een afdaling stilstaan. Wie op zo'n helling valt of wil stoppen moet zo snel mogelijk de weg vrijmaken en naar de kant gaan.

Regel 7: KLIMMEN EN LOPEN ALTIJD LANGS DE KANT VAN DE PISTE

* Een klimmende – en dalende skiër/snowboarder mag alleen de zijkant van een afdalingstraject gebruiken.

Regel 8: HOUDT U AAN DE 'VERKEERSBORDEN'

* Elke skiër/snowboarder moet zich aan de pistemarkeringen en waarschuwingstekens houden.

Regel 9: HULP VERLENEN BIJ ONGELUKKEN

* Bij ongelukken is iedereen verplicht hulp te bieden.

Regel 10: LEGITIMATIE VERPLICHT

* Iedereen, getuige of betrokkene, verantwoordelijk of niet, moet bij ongevallen zijn persoonsgegevens bekend maken.

10 Replies to “Pisteregels….”

  1. Dank, heeft me gisterenochtend en -avond ook heel veel moeite gekost.. ik ben nu aan het sparen voor een Mac.. grom..

  2. zie je wel.. ben je al op de helft.. *win*tel of *mac*tel… (jammer genoeg wordt er gehost op wintel trouwens..)

  3. Eh, het is toch geen rocket science, plaatjes online kwakken? Appeltje eitje man. Geef me xsrights en binnen no time heb ik heel je site vol plaatjes. Boemlau jonge, ook met een windows-based unit.

  4. Het ligt ook zeker niet aan mijn capaciteiten of de capaciteiten van de programmatuur die ik heb draaien, het lag meer aan een machine die meer dan 5 jaar oud is en een rotte netwerkkaart bezit. En mijn eigenwijsheid om het toch op die machine te willen doen..

  5. hoho!!! het runnen van deze site is mÈÈr dan rocket-science!! Sterker nog dit is pure quantumfysica en -mechanica in een. Vanmiddag hebben hier de deeltjesversnellers uren strijd geleverd met de zwaartekracht. Gevolg: 1-0 voor mm en revenge for the nerds.

Comments are closed.