PIEP!

De oplettende lezertjes kan het niet ontgaan zijn, het afgelopen weekend zat het grootste deel van mountain madness in schoolbankjes van het snowsafety center. En niet alleen wij, ook Morris van VerseSneeuw.NL en verschillende skizoners waren van de partij. Een prima opkomst dus, zeker als je beseft dat er momenteel weer een groot lawinegevaar heerst in de Alpen!

Dankzij Rolf en Maarten zijn wij weer iets wijzer geworden en ben ik (in ieder geval) een stuk meer geinteresseerd geraakt in hoe ik de beste poeder kan vinden zonder te eindigen onder een paar meter van het spul in vaste toestand. En ik durf wel te zeggen dat iedereen ontzettend uitkijkt naar de praktijkdagen!

En nu we het daar toch over hebben: we zijn bezig met het inventariseren van de hoeveelheid mensen die geinteresseerd zijn in de een aanschaf van lawinepiepers/schep en sonde. Hoe meer geinteresseerden, des te beter kunnen we onderhandelen! Ben je geinteresseerd? Laat het weten!

Uitgangspunt:

 • Digitale pieper, 3 antennes (Pieps DSP of Mammut Barryvox 3000 Pulse)
 • Probe (bijvoorbeeld G3 Speed Pro Probe 200 of 240)
 • Lichtgewicht aluminium schep met telescopisch handvat

Geinteresseerd:

 1. Ollie
 2. Thomas
 3. Ribo
 4. Marcel (?)
 5. Johan (?)
 6. Nico Rensing (via training)
 7. Steven van Veen
 8. Peter Oosterling (?) (+2?)
 9. Hans Luijendijk

15 Replies to “PIEP!”

 1. cursus was zÈÈr leerzaam! heb het woord proberen te verspreiden vandaag, probleem; mijn collega’s zijn koukleumen en strandvakantiegangers…

 2. @ollie: count me in … uitgangspunt moet kwaliteit zijn … dat is me afgelopen weekend wel duidelijk geworden (met een kunststof schepje schnee van betonkwaliteit wegscheppen is geen optie).

 3. hoe staat het eigenlijk met de verhuizing van de Mont Blanc naar de Utrechtse Heuvelrug? Volgens MeteoMorris kregen we dan Alaskiaanse omstandigheden…

 4. kijk! da’s mooi. Kt heeft zo’n dikke aanhanger (met kiepfunctie, wat weer scheelt met de boel er uit te scheppen) op zijn werk… wanneer gaan we?

 5. Kan je mij ook bij de geÔnteresseerden zetten? Ik huur tot nu toe, maar dat is lastig en op den duur ook eh…., duur. Ik ben hier terecht gekomen via versesneeuw.nl

 6. Vordert het al met uitzoeken? Ik heb zelf ook al even gezocht, en kom bij http://www.thegearshack.com/ met een pieps dsp, coleman schep en lifelink probe op 389 euro, 266 euro. Dat is best aantrekkelijk. Shipping kunnen we delen dan…..

 7. Ja, ik ken die verhalen over invoerrechten. Is inderdaad een risico, zeker met zo’n duur pakketje. Ik heb wel een contact in de states die binnenkort naar Nederland komt, dus misschien doe ik het dan zo. Hij kan geen tien biepers meenemen verwacht ik, om dezelfde douane ellende. Ik wacht die aanbieding van MK wel af.

 8. Ola, ik geloof ook dat Spider (skizone) nog ging kijken wat hij kon fixen… Importeren vanuit de states is niet echt een mogelijkheid met 10 van die dingen. Plus dat je met parallel import ook altijd met de garantie kwestie zit Èn ik niet een eigen winkeltje wil beginnen. Dus ik zoek het momenteel meer bij de (nederlandse) retail jongens met het freeride hart op de juiste plaats.. Geef me nog een paar dagen dan weet ik meer…

 9. Ik ben ook niet ongeduldig hoor. Garantie is inderdaad ook een punt, hoewel ik gewoon vind dat zo’n ding het gewoon moet doen. Hoewel…een vriend van me heeft twee van die mammut dingen (even uit m’n hoofd) en kwam er onlangs achter dat ÈÈn ervan niet kon opsporen, hij vond steeds alleen zichzelf. Dat is lullig, want de standaard check-procedure is dat ÈÈn van de aanwezigen de anderen checkt of ie aanstaat. Misschien dat dat ding dus allang defect is, en dat is best lullig als je de situatie krijgt dat hij moet gaan zoeken, als je bijvoorbeeld maar met z’n tweeÎn bent.

 10. Ik hoor vaak dat het garantiebeleid niet echt een probleem is.. pieper stuk? Nieuwe pieper! En zo hoort het ook bij dingen waar je afhankelijk van bent..

Comments are closed.