Mountainbikemadness

Deze zondag was een unieke in de MM geschiedenis. a) We gingen op eigen spierkracht de berg op en b) dat terwijl er absoluut geen sneeuw lag. Vandaag was de eerste keer mountainbikemadness. Rogier, Ribo en snowjunk waren de dapperen op het spits af te bijten.

Vanmorgen ging al vroeg de wekker. Iets over half acht omdat ik om kwart voor negen bij Rogier in Rumpt zou zijn. Ik had de fietsbroek al aan en de tas al bijna ingepakt, toen martine vanaf de trap riep “Heb je wel aan de wintertijd gedacht?”

Niet dus. Lekker terug naar bed!!!! Oke, maar voor een uurtje, maar wel heel erg lekker! Nog even geslapen en voor de tweede keer stond ik op en had nu dus zo de tas ingepakt. Nog even sinaasappeltjes geperst voor Martine en Tijs en hop de auto in!

Rogier ingeladen en Amerongen gereden waar Ribo op ons wachtte. Zijn fiets was nog niet afgeleverd bij de fietsenmaker, dus hij had een fonkelnieuw en blinkend leenapparaat bij zich. Rogiers fiets zat nog onder het stof van 8 jaar niets doen en mijn fiets was wel aan wat anders toe dan dat eeuwige asfalt.

Rogiers GPS aangezet om de track te kunnen volgen. Snel bleek al dat het ondanks het mooie weer van de afgelopen week, toch vreselijk modderig was. Heerlijk, als een klein kind door de modder. Waarom zou je om een plas heen fietsen, als je er ook dóórheen kunt???

Volgens Rogiers Nokia hebben we 19km gefietst met een top van 70km/u. Ergens heeft de GPS even een hickup gehad. Mijn fietscomputer kwam tot 16km en een max van 40.1km/u bergaf.

Al met al lekker gefietst. Mij viel het niet tegen voor (voor ons allen) een eerste keer. Wordt vervolgd….

Op de site van Nokia Sportstracker kun je meer over onze run nalezen.

8 Replies to “Mountainbikemadness”

  1. Keertje te heet wassen (ja, je wordt erg vies) en het zit vanzelf strak. Denk even aan de Unox reclame: je komt binnen, je kinderen kijken je verward aan (een onbekende slanke sportgod), je trekt je fietsbroek uit, je buik krijgt weer ruimte en spontaan roepen ze blij: papa !

  2. @johan: Och, niet teveel mee zitten.. dat berglandschapje ernaast was ook “pappa” en volgens mij op een bepaald moment waren zowel de voordeur als ik ook “pappa”.. Ik zeg: bij gebrek aan vocabulair zou ik me er niet te druk over maken. @ribo: Jonge sportgod.. hmmm.. waar koop je die broekjes? 🙂

  3. Mijn verlanglijstje voor de verjaardag (a.s zondag) is ineens goed gevuld. Mijn eerder doorgegeven lijstje is gisteren door de familie ritueel verbrand in de open haard, terwijl er best twee leuke dingen op stonden (spiegelreflex camera en een skihelm). Ik meen dat er nu op staat “Een paar setjes mountain bike kleding”. De skihelm mag ik zelf kopen. Volgens mij geen slechte deal toch?

  4. Hmm.. ik zou toch die d-slr laten staan en de duitse super(cheap)markten in de gaten houden. Regelmatig leuke sportkleding in de aanbieding. Maar euh, leuk dat het fietsen zo’n succes was!

  5. Ondanks de modder op de fiets was de schade aan de auto toch groter. In de oprit van de A2-A15 viel ineens het vermogen weg en was op plankgas de topsnelheid van de Tsunami niet hoger te krijgen dan een schamele 115 km/u. Naar mijn idee was de T uit de TDI in een spontane staking geschoten. Volgens de uitlezing van de boordcomputer waren de inlaatspruitjes stuk (ofzo) maar na 3dubbele manuele controle was er een machtvacuum in de turbo. Nieuwe stofzuigerslang er op en gaan met de Golf! Even geen nieuw speelpakje voor mij…

Comments are closed.