Mountain Madness – Het boek

Mountain Madness, de naam die wij gebruiken voor de verzameling ski-fanaten waarmee wij om de haverklap de bergen in trekken, is niet een onbekende naam in het klimmerswereldje. Het is een van de bekendste Amerikaanse gidsen bureaus, opgericht door Scott Fischer en vrienden.

Scott Fischer is helaas vooral bekend geworden vanwege het drama op de Mount Everest in 1996 waarbij 8 klimmers bij een toppoging om het leven kwamen, waaronder Scott als expeditieleider van de Mountain Madness expeditie en Rob Hall van de Adventure Consultants expeditie.

Over dit drama is al veel geschreven, door ooggetuigen, overlevenden en experts met altijd een stuk schuldvraag. Hierdoor zijn de drijfveren van Scott Fischer en zijn (klimmers) achtergrond altijd onderbelicht gebleven.

Dit gat is nu opgevuld door de biografie die Robert Birkby over Scott Fischer heeft geschreven in “Mountain Madness – Scott Fischer, mount everest & a life lived on high”. Een bijzonder interessant boek over een bijzonder interessante man.. en met zo’n titel kan je het gewoon niet laten liggen!

4 Replies to “Mountain Madness – Het boek”

  1. tsssk.. wij ook hoor. en wij gaan ook nog wel eens een boek uitgeven ter ere van ons euh.. 6 of 7-jarig bestaan.

Comments are closed.