Krasse Knarren Edition

Hallo, dag, goedemorgen, slaap lekker… we zijn weer terug van een weekendje skien in Oostenrijk.

Met angst in ons hart vertrokken wij, want de dump die men voorspelde was blijkbaar niet doorgegeven aan oostelijk tirol, waar dus effectief maar een 20-tal centimeters lag. Wel hadden we allerlei spookverhalen gehoord over verschrikkelijke taferelen op de weg. Maar goed, wij zijn niet voor 1 gat te vangen dus rond 7 uur was het team bij elkaar (een enorme hoop leasewagens) en om 9 uur zaten wij in de auto op weg richting Neukirchen.

Over de rest van de reis kan ik kort zijn: tot halverwege ging het goed, toen begon het te sneeuwen en ging het minder.. na Munchen stopte het met sneeuwen en ging het dus weer beter. Om 7 uur lagen wij allemaal lekker te ronken bij de Unterburgbauer.

De volgende ochtend was het materiaal huren voor knar 2 (Harry) en Ray en op weg richting de Gerlosplatte om eens rustig in te skien. Al snel hadden we de welbekende "rode acht" gevonden (de poederhelling van de Gerlosplatte) en konden we lekker rausen. Enig nadeel.. de laag poeder was zo dun dat je regelmatig een keitje meepakte. Wel ons gruwelijk vermaakt zowel op als naast de piste. 's Avonds was het bambi-tijd in Weyerhof.

De vrijdag was Arena tour dag. Om de knarren niet helemaal het vel over de oren te halen vertrokken we vanuit Gerlos om na veel liften en wat minder pistes aan te komen op de Rosenalm in Zell am Ziller. Daar was het lunchen om daarna terug te keren richting Gerlos. Op de hoogste pistes scheen de zon, daaronder sneeuwde het.. Zo'n Arena Tour is best vermakelijk, als je het gescheld van Robin niet mee rekent vanwege de verschillende paadjes die hij op mocht klauteren. Daarnaast had meneer "hoofdpijn" vanwege het pimpelen de avond ervoor. (Goede discussies btw) In de avond hebben we een varkentje lam gemaakt door alle vier zijn pootjes te verorberen.

Zaterdag was dump dag. Het sneeuwde onafgebroken en in combinatie met een flinke wind leverde dat lekker veel droge poeder op. Iets teveel poeder naar de zin van Harrie en Ray die dus voor straf een helling moesten opklauteren terug richting de gondel. Als goedmakertje hebben ze wel een deuk geslagen in de drankvoorraad van de Plattenalm. En terwijl de heren beneden de oostenrijkse economie een ferme kapitaal injectie gaven gingen vier mannen boven in Köningsleiten helemaal uit hun plaat op volledig bepoederde hellingen.. gemiddeld stond je tot je knieen in de sneeuw en in extremis was het toch wel tot je kruis.. deze dag werd in de middag ruw afgebroken door het stilzetten van de liften vanwege de wind waardoor ook de poedermonstertjes crashten in de kroeg.

De dag des heren! Poeder op de hellingen en een zonnetje aan de hemel, je zou er gelovig van worden!? Helaas was het voor knar 1 (Jan) allemaal wat teveel geweest de dag ervoor en bleef hij thuis. Wel kregen we knar twee zo gek om lekker mee omhoog te gaan. Met een beetje praten hebben we (vooral Thomas) nog wat aan zijn techniek kunnen schaven en daarna ging het als een speer. Om twee uur zat het er weer op en begon de lange trektocht richting Nederland weer.. damn, voor Munchen wilde ik alweer omkeren.

Al met al weer een geniaal weekend! Moeten we vaker doen… en de knarren, die zijn (bijna) helemaal heel thuisgekomen.

19 Replies to “Krasse Knarren Edition”

 1. hmm.. klinkt wel erg lekker.. bambi, drank (gevaarlijk met een MM uitje) en poeder. foto’s?

 2. Jullie hebben het terugrijden toch wel aan de vuttende knarren overgelaten en zelf achterin liggen slapen???

 3. Nee nee nee, wij van Mountain Madness doen alleen in all-inclusive reizen voor krasse knarren…

 4. Door dit stukje te lezen weet ik meer over het uitje dan ollie mij heeft verteld! Misschien is hij bang dat ik nog een keer mee wil……. Het was dus toch bambi!!

 5. Ach, beter Bambi dan Heidi (of geitenpeter desnoods…) En reden te meer om MM.org te blijven bezoeken!!!!!

 6. Misschien kwam het wel omdat wij elkaar nog amper gesproken hebben? Alles goed daar aan de andere kant van NL? 😉

 7. Alles goed hier. Heb net een hele suffe ochtend achter de rug. Veel mensen ziek waardoor een gat van meer dan twee uur. Ach ja, mijn boek is nu wel bijna uit. Nu lunchpauze en dan tot half 7 druk aan het werk!

 8. @marlous: Je kunt ook je video’s afmonteren op je hippe macbook!! 🙂 Hoe bevalt ie?

 9. helemaal top!! heb de laatste week niet zo veel tijd gehad om eraan bezig te zijn, maar het is helemaal leuk!! (monkey)

 10. Tjah, maar na ongeveer een uur bezig te zijn geweest met een crashende PC en dito software (7 reboots) had ik er genoeg van en ben ik gekapt.. vanavond een volgende kans…

 11. ach.. ik heb sudo su rechten.. :o) ps wel thumbs maken als je je foto’s toevoegd….

Comments are closed.