Komkommertijd

Tja, ook op mm.org sloeg de komkommertijd toe.. Waarom? De webeditors zijn druk, druk en druk. Onder andere wordt er een giga IT project uitgerold en de ander is voor een week alleenstaand vader….

Maar, het is niet zo dat er niets gebeurd is….

Ispo

Dankzij Morris werden we netjes op de hoogte gehouden van alle innovaties en trends op ski&snowboardgebied. De verschillen tussen 1 en 2 plankers worden kleiner. Skies worden nog breder en wordt gesproken over Rocker… Cowabunga en aloha! Rockers komen uit de goede oude tijd van het surfen. Rocker is dat als je je board op een vlakke ondergrond legt, de neus en de achterkant omhoog komen. Skies en snowboard stonden altijd juist hol in het midden.

En natuurlijk veel nieuws van onder andere Bateleon en Apo. Van de laatste kwam het opmerkelijke nieuws dat zij nu een extra plank leveren. Apo maakt namelijk skies! En dat terwijl Apo of A-boards van Regis Ronald een extreem snowboard merk was. Bekend geworden van de heerlijke Apocalype Snow film (1983!!!!).

6 Replies to “Komkommertijd”

  1. Kijk, weer wat wijzer geworden dankzij onze alleenstaande vader (tijdelijk). .. en ik maar denken dat rockers uit de 60’er jaren kwamen, vies en ongewassen lang haar hadden en steevast hun drumstel naar de klote sloegen op het einde van hun concert. Was Sid Viscious ook niet een rocker? 🙂 Doet u ook nog even een jip-en-janneke uitleg over camber? 😉

  2. Euh.. camber.. de cambers die ik ken zitten in windsurfzeilen (de race en slalom modelletjes). Morris weet het wel okee uit te leggen. Misschien dat okeee het dan ook kan snappen. Camber is trouwens ook een term uit de automobielerie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Camber_(hoek))… (uit deze uitleg valt trouwens wel eea te herleiden naar je sneeuwplank) Sid Viscious was idd een (punk-) rocker… Of hij vies was met ongewassen haar durf ik niet te zeggen. Evenmin of hij drummer was….

  3. Sid was een bassist… dus hij sloeg zijn basgitaar naar de klote… Camber heeft ook te maken met de bolling en holling van je skis adhv voor- en achterspanning. Hoe camber (reverse camber) zich nu tot een rocker verhoudt, en hoe het skiet? Beats me!

  4. Ik doelde meer op een kwalitatieve beoordeling van het fenomeen.. Naar beneden is niet echt optioneel te noemen! 🙂 PS: typisch dat direct na het bericht “komkommertijd” er weer diverse comments en nieuwe artikelen zijn verschenen. Was het indirect een trigger? 🙂

Comments are closed.