Groeten uit Golden…

We zijn vandaag, na 3 dagen in Banff, aangekomen in Golden waar ze zowaar Wireless Internet hebben.

Hier is alles goed, de reis was wel zwaar: in het vliegtuig zaten in ons gedeelte een stuk of 5 krijs kids, die dus om de haverklap als verkrachtte kippen zaten te gillen.. zwaar irritant voor 9 uur.. kunnen we niet, net zoals alles hier rookvrij is, ook kindervrije vluchten aanbieden? Ik ben bereid om daar wel een 10'tje voor bij te betalen.

We hebben de eerste dag in Norquay geskied, het is vooral bekend om zijn buckel/mogul pistes. Onze junior Andy kan echt erg goed skieen en ramt als een malloot van die moguls af. Echt te gek om te zien, de rest van het team heeft er in meer of mindere mate moeite mee. Voor de rest wel een leuk gebiedje om in te skieen, als je de moguls even wegdenkt.

De dag daarna zijn we naar Sunshine Village gegaan. Echt gaaf maar weinig poeder. Alle poedersneeuw is al lang en breed aangestampt en de zon en de wind hebben het er ook niet beter op gemaakt. Toch wel jammer want ik zit natuurlijk te vlassen op die champagne poeder. Maar het lijkt erop dat Sun Peaks en Whistler nog steeds nieuwe sneeuw krijgen, dus dat komt hopelijk later tijdens de trip nog wel. Canadezen houden trouwens van steile, krappe mogul pistes en tree runs. Erg leuk met je 180 lange skies (Dynastar Legend 8800), bomen komen plotseling wel erg dicht bij elkaar te staan. 

Vandaag waren we in Lake Louise, nog steeds geen poedersneeuw maar wel een schitterende omgeving. Dus we hebben veel geskied, wederom veel steile hellingen en moguls. Een van de gaafste afdaling was Rock Creek, een rivierbedding met enorme rotsblokken erin waardoor het een enorme speeltuin werd. Wederom skies met een gemiddelde draai-circkel van onze gehuurde Dodge Grand Caravans (dit keer Head Monsters) maar gelukkig met wat meer accerlaratie vermogen. Daarna zijn we doorgereden naar Golden waar we nu in de Prestige Inn zitten. Een stuk minder chique dan het Banff International maar goed. Golden is trouwens een echt shithole. Er valt hier NIKS te doen en er zijn dus ook geen fatsoenlijke restaurants.. ohwell, ook dat overleven we wel weer.  (Update: we hebben zowaar 2 restaurants in een gidsjes gevonden). 

Het weer is prima, veel zon en weinig wind. En dat is maar goed ook want met de wind erbij gaat de kou door merg en been. Hopelijk houden we het een beetje zo, alhoewel het nu wel een beetje sneeuwt. Morgen gaan we eens kijken in Kicking Horse, er moet toch ergens nog poeder liggen??

To be continued.. eh… ik sta virtueel droog, hou jij hem even nat? 😉

2 Replies to “Groeten uit Golden…”

Comments are closed.