FRESH SNOW UPDATE

Bron: versesneeuw.nl 

HERHALING: POWDERALERT!!! Het is begonnen. Afgelopen nacht viel er 10-40 cm verse sneeuw. De meeste sneeuw viel zoals verwacht in de Haute-Savoie, de savoie, Unterwallis en de Alpennordhang (tot 40 cm). Tegen de verwachting in scoorde ook Sudbunden goed met 20 cm vers. Tot en met dinsdagochtend valt er aan de noordkant nog 10-20 cm bij. Vandaag sneeuwt het ook nog fors aan de zuidkant. Is verse sneeuw je missie, dan wordt de komende week jouw week. Flink dalende temperaturen en rijkelijk sneeuw tot in de dalen. Dit wordt de week van het seizoen, waarbij het een komen en gaan wordt van fronten die sneeuw en af en toe een zonnetje brengen.

Tot en met dinsdagochtend sneeuwt het nog flink aan de west- en zuidkant van de Alpen. Zwaartepunt ligt aan de zuidkant waar Karnten en de Alpi di Giulia flink gaan scoren tot 90 cm. Dinsdagochtend komt dan de nordstau op gang waar het gebied van Zurich tot en met de Tauernregion van gaat profiteren. Grote klapper wordt dan Voralberg en de Arlbeg zelf. Reken op 20-70 cm vers. Woensdag nadert er dan weer een front vanuit NW met als zwaartepunt wederom de Haute-Savoie, de Savoie, Unterwallis en de Alpennordhang. De neerslagbeelden zijn hier live te volgen.

Skala

!Heb je tijd, vlieg dan de komende week op Geneve en huur een autootje voor een paar dagen. De meeste verhuurbedrijven leveren daar standaard winterbanden op hun wagenpark, en die zul je nodig hebben ook. Vanaf maandag tot in ieder geval donderdag weer rijkelijk sneeuw. Geen tijd voor de sneeuw, mogelijk dan wel voor de golven in Nederland. Maart roert zijn staart. Met de huidige hoeveelheden sneeuw boven de 1700 meter liggen er een paar mooie dagen in het verschiet. Voor snelle sneeuwpret zou ik op unter-Wallis en de haute Savoie koersen voor een paar dagen poeder knallen tussen de bomen. Tegen de tijd dat het opklaart kun je dan oprukken in de richting van Chamonix of St. Bernard om daar first tracks te zetten boven de boomgrens. 150 cm verse sneeuw boven de 1500 meter zit er op de juiste plaatsen zeker in de komende week. Wees alert want het lawinegevaar zal lokaal fors stijgen.

Naast Geneve is ook Pau in de Pyreneen een optie. Ook daar dalende temperaturen en stevige sneeuwval. Zeker het noordwesten tot aan de gebieden boven Lourdes krijgen een flink pak de komende week. Let wel op! Het huren van een auto met winterbanden is daar een speurtocht. En die zul je nodig hebben wil je niet constant met de sneeuwkettingen in de weer. Ben je serieus van plan richting Geneve of Pau te vliegen en wil je wat tips op maat, stuur dan een mail en we geven je wat handige adresjes en namen van leuke kleine gebieden.

5 Replies to “FRESH SNOW UPDATE”

Comments are closed.