De eerste plannen seizoen 2008/2009

Tijdens de BBQ was het al een beetje ter sprake gekomen maar we hebben voor het komende seizoen alweer de volgende plannen klaar staan:

 • Pieperfest by SnowSafety
  Lezingen, praktijk en het NK pieperzoeken. Als je hierin geinteresseerd bent moet je je even aanmelden op de site van het snowsafety center
  Ollie, Marlous, Richard, Thomas (?)
 • Clinic bindingen en ski-onderhoud door Menno Koelewijn (mkskiservice)
  Heb je interesse? Laat dan hier even een comment achter of stuur mij een mailtje
  Ollie,Thomas, Richard (?), Rogier (?)
 • Techniek training in November
  Als je ook wilt werken aan je ski-techniek in een weekend moet je het ook even laten weten, ik ben nu aan het kijken naar goede skileraren.
  Ollie, Marlous, Thomas, Suus, Richard, Rogier, Jasper

Dus als je interesse hebt, laat het me zo snel mogelijk weten.. de tijd vliegt en voor je het weet ligt er weer heupdiepe sneeuw!

13 Replies to “De eerste plannen seizoen 2008/2009”

 1. Uiteraard doe ik mee, pieperfest moeten we nog maar even kortsluiten, weet niet of dat voor Suus ook wat is.

 2. techniek training is vast geen mixed group…. dan ga ik dan iig niet mee. wil wel met mijn eigen vriendjes een biertje doen savonds… pieperfest is redelijk direct na mijn weekje chili (nee, niet skieen)… Menno doet ook alleen maar 2plankers.. wat zijn de volgende plannen?

 3. Pieperfest is volgens mij meer voor mensen die ook daadwerkelijk iets met die dingen gaan doen, dus ik denk dat het voor Suus een redelijk ver-van-haar-bed-show is. Ik en Marlous gaan zeker (al was het maar om ook weer eens in de praktijk bezig te zijn met het ding). Techniek training: ja, is op dit moment alleen gericht op skiers. Neemt natuurlijk niet weg dat, wanneer er meerdere snowboarders mee willen, we natuurlijk ook kunnen kijken of we een losse snowboard leraar kunnen scoren. Menno: ja, die doet alleen 2-plankers, maar ging jij binnenkort ook niet op 2 planken staan ivm de kleine man? Dan is het wel handig om te weten hoe het nu precies zit met die bindingen, z-waardes enzo.. Daarna nog even geen plannen..

 4. He Ollie, ik heb wel oor naar die bijspijker actie.. Een lang weekend naar een gletsjer en daar een beetje techniek bijleren voor een nieuw seizoen klinkt goed. Ik stuur je binnenkort ff een mailtje 🙂

 5. @jasper, [offtopic] gadverpielekes.. jij maakt leuke foto’s… [/offtopic] @ollie eer dat snow-jr op twee op planken staat ga ik zo’n clinic wel eens bij houden. laat em eerst maar eens zelf naar de koelkast lopen voor zijn pakkie appelsap…

 6. Nog geen snowboarders tussen de aanmeldingen voor de techniektraining? Mij leek dat best een leuke trip namelijk……

 7. ik lees "Als je ook wilt werken aan je ski-techniek… naar goede skileraren." …dus tjs, ik weet niet, is da voor de boarder ook interessant? Of lees ik het gewoon te letterlijk en is het ook voor boarders? En het is een trip?? wat is het plan dan? trip waarheen? kosten? tuurlijk wil ik mn techniek verbeteren. Maar wil dan ook specifiekere inhoud weten. Is dit freeride techniek, of ook freestyle of piste??

 8. @peter: Het is een mountainmadness trip. Dat wil zeggen dat we iets in ons hoofd halen en dat dan ook gaan doen. Geen officiele vakantie die je in de boekjes ofzo terug gaat vinden. Het idee is om om donderdag avond aan te rijden naar ergens in de alpen. Vrijdag lekker ‘vrij boarden/skieen’ met de groep. En op de zaterdag met een hele goede ski-leraar aan de techniek werken. In principe zal dat techniek trainen worden op de op dat moment beschikbare sneeuw. Techniek om keihard een ijzige piste af te kunnen knallen, kan je ook in de pow redden. Zondag zal zijn om in de morgen techniek in de praktijk te brengen en naar huis te knallen. Waarheen en kosten zijn nu nog even onbekend. Misschien dat onze Tripmeister hier even op in kan haken. Het zal in ieder geval geen freestyle gebeuren worden. Vooralsnog is er genoeg skiers om een skileraar (of meer te huren), maar nog geen snowboarders. Zoals je kunt lezen ben ik tot nu toe de enige snowboarder die geinteresseerd is. Ik ben geen tripmeister, maar dit zal globaal de lading wel dekken. Wij zijn geen reisbureau, maar skivrienden* die open staan voor nieuwe skivrienden* *) Zowel twee- als eenplankers

 9. @johan, ok duidelijk als boarder opzich wel interesse afhankelijk van data, kosten en vervoer. techniek verbeteren is altijd nuttig, en ritje naar de alpen is altijd interessant. ben boarder overigens, uiteraard zie overigens niet in hoe techniek op een ijzige piste me gaat helpen in de pow, wel in het freeride gebeuren in het algemeen. off topic, zinn er nog mogelijkheden om via via een piep te kopen met korting? off topic2, waarom krijg ik toch steeds die antispam pagina en ben ik nu al voor de 4de keer aan het proberen te posten?

 10. @ poling: ik heb op dit moment eigenlijk niemand (op SJ na) van onze “boarder” crew gehoord die mee wilde. Persoonlijk ligt mijn focus op 2-planks activiteiten. 🙂 En aangezien ik geen drol weet van snowboard techniek of snowboard leraren ga ik me daar ook niet aan branden. Data zijn we nu aan het vaststellen, prijzen zijn altijd op basis van nacalculatie (met andere woorden: geen zinnig woord over te zeggen behalve dat we niet in 4 sterren hotels verblijven) en vervoer is een groepseffort.. met andere woorden, diegene die auto’s hebben zorgen voor vervoer, de rest betaalt mee aan de benzine/diesel. Voor ons (Mountain Madness) gaat het naast het skieen ook gewoon een gezellige tijd met een gezellige groep. We hebben er helemaal geen commercieel belang bij en ik zie mezelf dus ook niet als reisleider/organisator. Die verantwoordelijkheid kan/wil ik niet op me nemen!

 11. @ollie, dat is reizen op een goede basis vind ik. gewoon op vrienden sfeer houden zonder verwinkkelt raken in moeilijke afspraken. Meestal plan ik ook de wintersport voor een groep vrienden waarmee ik ga, dus ik weet waar je over spreekt. maar voor het finacieel plaatje is toch wel een richtlijn waar een beetje aan gedacht moet worden. uiteindelijk bedrag op na calculatie. voor de rest, als boarder is er dan wel plaats? en dan zonder te hoeven mee te delen in de kosten van de skileraren? 😉 "Voor ons (Mountain Madness) gaat het naast het skieen ook gewoon een gezellige tijd met een gezellige groep." Klinkt goed!!

 12. Gr¸sse aus ÷sterreich! Hoffe Eure Heimreise ist reibungslos verlaufen. Tel.: 0043/676/844578302 Mfg Walter

Comments are closed.