Clinics en Lezingen

Bij MK Skiservice worden in de komende weken weer een lezing en een lawinekunde clinic gegeven. Voor diegene die geinteresseerd zijn: kijk even op de website van Menno: www.mkskiservice.nl.


Dialezing Edward Bekker

Edward Bekker, Nederlands eerste internationaal UIAGM erkende berg- en skigids, organiseert twee dialezingen over off-piste skien, skitoeren en veiligheid buiten de pistes. In een ongedwongen, winterse sfeer vertelt Edward aan de hand van beelden over de mooiste (toer)skigebieden in Canada, Lapland, Groenland en de Alpen, waarbij hij uitgebreid ingaat op veiligheid buiten de piste. De avonden zijn vrij toegankelijk, en 26 november is dat  bij  MK Skiservice in Bilthoven, u bent welkom vanaf 19:30, aanvang 20:00 uur. Van tevoren wel even aanmelden via email: info@mkskiservice.nl.

Lawinekunde Clinic

Eén van de mooiste ervaringen tijdens het skiën is een afdaling door de diepe sneeuw. Steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar dit ultieme genot. Het nieuwe materiaal leent zich daar ook erg goed voor. Helaas is het niet ongevaarlijk. Pisteskiën is te vergelijken met voetballen of tennissen: lekker sporten met een kleine kans op een blessure. Een verdraaide knie of gat in je hoofd.

Buiten de piste is het een volstrekt ander verhaal. Opeens ben je niet meer aan het tennissen, maar aan het parachutespringen! Kortom je beoefent een ‘risicosport’ waarbij dodelijke ongelukken kunnen gebeuren. Bij FREERIDE komen de problemen voornamelijk in de vorm van LAWINES. Vergis je niet: jaarlijks komen in de Alpen ongeveer 100 mensen om het leven in lawines! MkSkiservice organiseert daarom in samenwerking met het Snow Safety Center een avond over Lawines. Je leert de basisprincipes van de gevaren, hoe je er mee om kunt gaan en welk materiaal belangrijk is. Alles rijkelijk geïllustreerd met filmpjes, foto’s en spullen!

De volgende lawinekunde clinic is op 3 december vanaf 19:30 in Bilthoven. Van tevoren wel even aanmelden via email: info@mkskiservice.nl.

2 Replies to “Clinics en Lezingen”

Comments are closed.