Allerlast minute: Saas Fee

Tjah, wij met onze grote mond.. nog even een last minute doen moet toch een eitje zijn voor de routiniers van Mountain Madness. We hebben per slot van rekening al rond de 5 á 6 trips dit seizoen per persoon op zitten.

Dus je wacht tot 2 dagen voor vertrek, bepaalt dan "even" waar je naartoe gaat, reserveert "even" een goed en goedkoop hotelletje en dan is het een kwestie van spullen pakken en pleitte.. 

Of niet…

Het team is gereed, de spullen van Allan liggen al bij mij in de gang en iedereen heeft er zin in. Nadeeltje: het is momenteel bijna 20 graden in de dalen van de Alpen en sneeuw kan daar blijkbaar slecht tegen. Dus de hoeveelheid gebieden is redelijk geslonken. Eigenlijk zijn alleen de hogere gebieden nog interessant en dan bij voorkeur in de Wallis-hoek of de Noord-franse Alpen. Oostenrijk heeft verhoudingsgewijs weinig weinig sneeuw gekregen en valt dus al snel af. Frankrijk heeft natuurlijk met Val Thorens, Tignes en Chamonix een paar troeven, maar een snelle blik op de hotel prijzen doet vermoeden dat je direct een hypotheek moet nemen voor 3 dagen.

Blijven er wat zwitserse opties over: Andermatt (2/3 gesloten), Zinal / Val d'Annivers, Super Grand Bernard / Fouly (veel sneeuw, weinig pistes), Zermatt en Saas Fee. Eens kijken wat de pinpassen en koekoeksklokken nog over hebben aan kamers (het is per slot van rekening ook nog paasvakantie) in Zermatt, Zinal en Saas Fee. Zinal heeft zowaar 1 hotel, vol.. Zermatt, vol en dus maar zoeken in Saas.

Van de 7 aangeschreven hotels heeft er 1 kamers vrij: klein en simpel volgens site en vlakbij een lift (volgens ons de verkeerde, maar goed). We nemen de gok maar.. maar voor het zelfde geld zitten we in een bezemkast. Dit is duidelijk de meest spannende trip die we in jaren hebben gedaan, maar ja, je moet wat als je er nog een springtrax uit wilt persen terwijl het in Nederland 25 graden is en de bootjes al over de randmeren zeilen. 

Meer later…

6 Replies to “Allerlast minute: Saas Fee”

  1. auto is weer schoon, morgenavond box erop, nog even spullen pakken en dan naar bed

  2. kijk maar niet op de webcam.. je zou nog besluiten om thuis te blijven! :o)

  3. Nou, de pistes waren (laag) knetterhard ‘s morgens en slussy in de middag.. en slussy skiet een beetje zoals poeder.. Maar boven (2500-3500m) waren de pistes prima, een beetje hard misschien maar precies genoeg grip om lekker te rauzen. Alleen de poeder was ook voorzien van een lekkere dikke ijslaag waardoor je niet echt lekker off piste meer ging.. Al met al geen spijt van gehad..

Comments are closed.